Band of dj? Welke kies je? Lees hier de voor- en nadelen


Bij elk feest dat je geeft wil je natuurlijk dat de sfeer er goed in zit en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Muziek speelt hier een grote rol bij. Maar hoe kies je een artiest die bij jouw feest past? Ga je voor een dj of toch beter live muziek? Wij helpen je een handje met deze keuze door de voor- en nadelen op te sommen.

– Een goede dj is vaak erg allround. Hij kan snel inspelen op de sfeer met verschillende muziekstijlen en het publiek helemaal meenemen in de set.
– Een allround dj komt meestal alleen en heeft maar beperkte apparatuur nodig. Hierdoor is een dj vaak een stuk goedkoper te boeken dan een band.
– Er zal niet heel veel apparatuur meekomen, dit betekent ook dat de dj show niet heel veel ruimte nodig heeft. Ideaal dus als je het feest op een minder grote locatie geeft!

– Niet veel mensen zullen een band op hun feest hebben. Dit geeft dus een uniek aspect aan jouw feest, waardoor mensen deze avond niet snel zullen vergeten.
– Als je zelf fan bent van een bekende band, maar niet genoeg geld hebt om het origineel te boeken, kan je altijd kiezen voor een leuke coverband. Zo ben je toch een beetje in de buurt van jouw idool.
– Een band staat vaak in contact met het publiek. Dit maakt het persoonlijk en geeft een extra boost aan de stemming.

– Er is heel veel keuze als het gaat om het boeken van een dj. Het internet staat er vol mee. Probeer een dj te vinden met goede referenties.
– Een dj is bijna op elk feest wel te vinden. Daardoor is het niet erg speciaal meer. Denk daarom eens aan een dj met saxofonist of een vrouwelijke dj.

– Vaak heeft een band een vaste lijst nummers. Daardoor kunnen ze niet flexibel inspelen op de stemming van de gasten.
– Een band bestaat uit meerdere personen en heeft vaak aardig wat apparatuur en instrumenten nodig. Dit zorgt ervoor dat een band vaak een stuk duurder is dan een dj.
– Waar veel mensen dan ook niet aan denken, is dat bij een band, met geluidsman etc. ook vaak op de drank/eet rekening duurder uitkomt.

Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo’n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m’n volledige biografie en klik hieronder op website.

https://ambitious.nl/band-of-dj/