Welke partytent past bij mij? | Partytent kiezen | ObelinkIn deze video laat productspecialist Wessel zien waar je op moet letten bij het kiezen van een partytent. Bekijk onze partytenten hier:

Partytenten zijn ideaal om te gebruiken voor als je bijvoorbeeld, zoals de naam het al zegt, een feestje hebt of een barbecue. Of om wat meer schaduw te creëren.

Gelukkig zijn de meeste partytenten snel en makkelijk op te zetten. Er zijn verschillende soorten partytenten. Je hebt bijvoorbeeld partytenten die bestaan uit een compleet buizenframe. Die heb je in de klassieke vorm of de half ronde vorm. Je hebt de uitvouwbare partytenten, ook wel vouwpaviljoen genoemd. En je hebt de opblaasbare partytenten.

Bij een partytent met een buizenframe constructie moet je het hele frame zelf in elkaar drukken.
Deze partytent kost over het algemeen het meeste tijd om op te zetten. Het voordeel is dat je ieder onderdeel los kunt verkrijgen. En dat je de tent iets stabieler neer kunt zetten.

De uitklapbare partytent zet je het eenvoudigst met twee personen op. Je vouwt het frame open en trekt het doek er vervolgens eenvoudig overheen. Het voordeel hiervan is dat je ‘m razendsnel
kunt opzetten en demonteren. Het nadeel is dat de partytent ingepakt veel ruimte in beslag neemt.

En als laatst hebben we de opblaasbare partytent. Deze zien we steeds vaker op de camping.
Het voordeel hiervan is dat je ‘m razendsnel kunt opzetten, flexibel en licht is. Het nadeel is dat wanneer je ‘m niet goed afspant de partytent teveel meebeweegt met de wind.

Naast de verschillende types partytenten, kun je ook nog denken aan het volgende. Zijn er zijwanden voor te verkrijgen? De verschillende soorten doeken en de verschillende
groottes. Op bijna alle partytenten zijn zijwanden te verkrijgen.

Deze kun je vaak makkelijk en eenvoudig aan de binnenkant bevestigen. Hierdoor zou je de partytent meer winddicht kunnen maken of meer privacy creëren.

Afhankelijk van het doeksoort kan de levensduur erg verschillen van partytenten.

Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de meeste partytenten maar voor kort gebruik neer worden
gezet. Ga je ‘m toch langer gebruiken? Let er dan goed op dat een polyester partytent maar een levensduur heeft van 10 tot 20 gebruiksweken.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoe groot je partytent moet zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken of de plek groot genoeg is en met hoeveel mensen je eronder wilt zitten.

Naast het kiezen van een mooie partytent is het natuurlijk ook belangrijk om deze goed af te spannen. Gebruik daarom altijd de scheerlijnen of stormbanden en de juiste haringen.

Sta je in een winderige omgeving? Dan zou ik ervoor kiezen om een zo sterk mogelijke
partytent te nemen. Dit zijn vaak de partytenten met een compleet
buizenframe. En sta je op de camping? Dan zou ik kijken naar een opblaasbare partytent
of een uitvouwbare partytent. Deze zijn bijvoorbeeld bij slecht weer snel op te zetten en te demonteren.

Kortom, bij het kiezen van de juiste partytent moet je dus op het volgende letten:
De verschillende types, de doeksoorten, de groottes en of er zijwanden te verkrijgen zijn.

—————————————————–

Wil je nog meer weten over dit product of over onze andere producten? Kom dan eens langs in de winkel of bezoek onze website:

Wil je graag meer video’s zien? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal:

—————————————————–

source