Rondleiding Wielergalerij in grotten Valkenburg


Deze rondleiding is specifiek gericht op alle wielerfanaten. De gids neemt u mee naar een bepaald gebied in onze groeve, genaamd de wielergalerij. Een plekje dat helemaal gericht is op de sport waarvoor Valkenburg enorm bekend staat.

In het jaar 1938 was het dan ook de beurt aan Valkenburg om haar eerste wereldkampioenschap te organiseren. De eerste wereldkampioen werd toen vereeuwigd op één van de mergelwanden. Dat was ook gelijk het moment van de geboorte van de huidige wielergalerij. Inmiddels zijn er 5 wereldkampioenen in de groeve aangebracht. Ook vele andere belangrijke wielerwedstrijden bijvoorbeeld de Tour de France hebben hier voor altijd een plekje op de mergelwanden.

De plaquettes van de vele grootheden kunt u in onze groeve bewonderen, zoals 3 winnaars van de Tour de France. De Belgen zijn veelvuldig vertegenwoordigd in ons onderaardse landschap. Zo hebben we plaquettes van maar liefst 3 Belgische wereldkampioenen én Philippe Gilbert. Laat u leiden door de persoonlijke verhalen van de gids en ervaar de enige onderaardse wielergalerij ter wereld!

Prijs p.p.: €8,50 volwassenen & €5,00 kinderen

Duur: 45 minhttps://www.teamuitstapje.nl/arrangement/496/rondleiding-wielergalerij-in-grotten-valkenburg