Rondleiding overleven onder de grond in Valkenburg


Tijdens deze rondleiding wordt u door de gids helemaal onder gedompeld in de functie van de groeve door de jaren heen. Het schuilen in onze groeve begon immers al tijdens de onrustige periode van de Franse revolutie en al voor die tijd werd ze gebruikt als schuilplaats. Maar ook tijdens de tweede wereldoorlog diende de groeve als een schuilplek voor de Valkenburgers. Zij verbleven maar liefst 10 dagen in het gangenstelsel.

Later, tijdens de koude oorlog, werd een deel van de grot omgetoverd tot (atoom) schuilkelder. Deze kelder opende in het jaar 1979, er is maar liefst plek voor zo’n 15.000 personen! Men had aan alle faciliteiten gedacht. Zo zijn er toilet – en was ruimtes aangebracht, bedden en nog veel meer. Heeft u interesse in de historie van Valkenburg en de verschillende periodes van woelige tijden die zich zowel boven als onder de grond afspeelden?

Boek snel uw rondleiding overleven onder de grond en ontdek hoe het er in het onderaardse aan toe ging in tijden van oorlog en onzekerheid.

Prijs p.p.: €12,50 volwassenen & €8,00 kinderen
Duur: 90 minhttps://www.teamuitstapje.nl/arrangement/495/rondleiding-overleven-onder-de-grond-in-valkenburg