Historische legerjeep verkenning door de Peel


Wel eens in een echte legerjeep gereden? Ervaar het nu bij  

Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende historie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’ in de oorlogstijd; en dat middels een unieke toertocht in een echte legerjeep uit de jaren 50. Aan de hand van het op waarheid gebaseerd verhaal uit het dagboek van ‘Truus Trines’ nemen we je mee op een spannende ontdekkingsreis naar de Tweede Wereldoorlog en de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied.

De Legerjeep tocht
Voor vertrek wordt er deskundig uitleg gegeven over het rijden in een legerjeep en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze terreinwagen. Met een routeboek in de hand verkent u vervolgens op eigen gelegenheid in een legerjeep de indrukwekkende peelomgeving. Op diverse locaties onderweg slaat u het dagboek van ‘Truus Trines’ er op na om zo steeds meer te weten te komen over Meijel in de oorlogstijd en van deze vrouw in het bijzonder: ‘Wie is Truus Trines eigenlijk’; Hoe zag één van de donkerste dagen uit de dorpsgeschiedenis van Meijel eruit?; Hoe ging het er aan toe in de korte periode dat Meijel door de Duitsers werd bezet; en wat was het strategische belang van De Peel in oorlogstijd? En nog veel meer… …bij terugkomst in Meijel kunt u zich zelfs nog laten trakteren op een wentelteefje. De lekkernij die we hebben overgehouden aan de armoede die de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht. Zo eindigt een spannende dag met een aangrijpend verhaal, veelzeggende locaties en mooie natuurgebieden in een complete bevrijding en “feel good moment”.

Legerjeep in de Peel: Een unieke activiteit, voor iedereen toegankelijk, leerzaam, actief en gezellig met elkaar. 
Starttijden:
Ochtend (hele jaar)
Middag (hele jaar)
Avond (mei t/m september)
Voorwaarden:
Bestuurder minimaal 24 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs B
Borg : € 100,- per legerjeep met een maximum van € 500,00 per boeking
Overige voorwaarden en huurcontract
Inhoud van het arrangement:
Introductie over het rijden in een Legerjeep
3 uur durende Legerjeep verkenning door natuurgebied ‘De Groote Peel’
Optioneel uit te breiden met ontvangst koffie, thee en gebak a 5,50 p.p
Optioneel uit te breiden tot een dag arrangement met een tweede activiteit

Prijs:
V.a. 16 jaar: prijs inclusief verzekering en brandstof a € 43,50 p.p. (incl. btw)

Tot 16 jaar: prijs inclusief verzekering en brandstof a € 18,50 p.p. (incl. btw). 

Overige tochten en arrangementen:
We bieden diverse overige tochten en arrangementen.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.https://www.teamuitstapje.nl/arrangement/119/historische-legerjeep-verkenning-door-de-peel?tu_source=advertisement-large