Help! Ik ben gevraagd voor ceremoniemeester op een bruiloft


WAAR JE OP MOET LETTEN

Het is een grote eer maar ook een grote taak. Het bruidspaar rekent er namelijk op dat de ceremoniemeester een van de mooiste dagen van hun leven in goede banen zal leiden. Als het fout gaat is het jouw schuld, maar als het goed gaat zal iedereen jou erg dankbaar zijn.

Al ver voor de trouwdag begint het werk van de ceremoniemeester. Je regelt alles van A tot Z. Er zal dus een grote druk op je liggen. Wanneer een bruidspaar je vraagt of je de taak van ceremoniemeester op je wil nemen zal je eerst goed na moeten denken of je dit wel echt aandurft voor je instemt. Heb je het aanbod met open armen ontvangen en wil je je nu zo goed mogelijk voorbereiden? Lees dan snel verder voor de essentiële tips!

– Bedenk ideeën voor de invulling van de trouwdag en neem deze na overleg met het bruidspaar mee in het draaiboek.
– Help met het samenstellen van de gastenlijst
– Inventariseer bij de gasten of er iemand een sketch/ liedje/ speech wil voordragen en verwerk deze ook in het draaiboek.
– Organiseer de vrijgezellenavond en voorkom dat het bruidspaar dingen doet waar ze later spijt van krijgen.
– Zorg er voor dat de bruidskinderen en de getuigen weten wat hen te doen staat op de grote dag.
– Let er ook op dat het bruidspaar de avond voor de grote dag een goede nachtrust heeft zodat ze de volgende dag fris en fruitig zijn op hun eigen trouwdag.

Deze hele dag ben jij het aanspreekpunt, maar dat is natuurlijk niet alles.
– Bel de bruid en bruidegom wakker zodat ze op tijd klaar zijn voor hun trouwdag.
– Zorg dat de benodigde papieren, het bruidsboeket en de ringen op de trouwlocatie komen.
– Regel de volgorde van de stoet met de trouwauto.
– Zorg dat alle gasten voorzien zijn van een corsage.
– Wijs de gasten naar hun plaats tijdens de plechtigheid.
– Controleer na de trouwceremonie of alle fooien zijn geregeld.
– Leid eventueel ook nog het diner en feest in goede banen.

– Weet wat er van je verwacht wordt. Overleg vooraf goed met het bruidspaar over wat zij van jou verwachten en leg deze afspraken vast op papier. Zo voorkom je vervelende situaties en hou je voor jezelf duidelijk wat je moet doen.
– Communiceer met het bruidspaar. Ondanks dat jij waarschijnlijk de meeste dingen zal regelen voor de
bruiloft is het nog steeds niet jouw bruiloft. Zorg ervoor dat je blijft communiceren met het bruidspaar en spreek regelmatig met elkaar af om de vorderingen te bespreken.
– Werk samen met de andere betrokkenen. De directe familie zal vaak ook een rol willen spelen bij de voorbereiding of uitvoering van de trouwdag. Maak hier gebruik van door de taken te verdelen. Spreek dit duidelijk af en maak eventueel een actielijst/taakverdeling.
– Als ceremoniemeester komt er veel verantwoordelijkheid op je te liggen en je zal de hele dag druk in de weer zijn. Vergeet alleen niet om tussendoor even stil te staan bij hoe mooi jouw rol deze dag is. Blijf vooral genieten!

Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo’n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m’n volledige biografie en klik hieronder op website.

https://ambitious.nl/help-ik-ben-ceremoniemeester/