GPS Biesbosch Sloepen challenge


Lachen, gieren en brullen op het water in Nationaal Park De Biesbosch!

Uit in Zuid organiseert unieke uitjes in Nationaal Park De Biesbosch. Je start in Fort Lunet in Raamsdonksveer. Met de GPS Biesbosch Sloepen Challenge zoek je de uitdaging op het water. Tijdens deze activiteit staan speuren naar GPS punten, hilarische opdrachten uitvoeren en vooral Brabantse gezelligheid centraal. Deze activiteit is aan te vullen met eten en drinken op start locatie Fort Lunet.
Onze GPS puzzeltocht op het water is een unieke ervaring. Deze challenge speelt zich af in onze elektrische fluistersloepen midden in de Biesbosch. De hele groep wordt onderverdeeld in kleinere teams en verdeeld over onze sloepen. Iedere sloep vormt een team en deze teams gaan op zoek naar blauwe vlaggen. De teams komen langs dezelfde punten maar in een andere volgorde, waardoor de teams kriskras door elkaar heen varen. Wel zo leuk, aangezien je daardoor niet achter elkaar aan vaart, maar nog wel tegenkomt. 

peuren naar de vlaggen wordt gedaan per GPS-systeem en dit is, vooral op het water, wellicht wat moeilijker dan je denkt. De GPS geeft namelijk wel richting aan maar geen land of water, waardoor de Biesbosch veranderd in een lastig doolhof. Eenmaal een vlag gevonden? Dan is het tijd om naar de vlag toe te gaan want hier hangt een teamopdracht aan! Deze opdrachten zijn allemaal verschillend van elkaar maar zijn vooral gericht op gezelligheid. Verwacht geen fysieke opdrachten zoals een stormbaan. Er zitten juist lastige puzzels in maar ook de origineelste/gekste groepsfoto moet gemaakt worden! Per opdracht kunnen er punten verdiend worden door de teams en het team dat deze challenge eindigt met de meeste punten is uiteraard de winnaar van onze GPS Biesbosch Sloepen Challenge. Deze winnaar maken wij, aan het einde van de middag, bekend door middel van een ludieke prijsuitreiking inclusief prijs voor het winnende team. 

 

Een kapitein? Die is er niet! Tijdens de GPS Biesbosch Sloepen Challenge zullen de teams zelf moeten varen, aanleggen, navigeren en manoeuvreren. Onze elektrische fluistersloepen zijn ontzettend makkelijk te besturen en er is geen vaarbewijs voor nodig. Uiteraard geven wij de teams hiervoor een duidelijke instructie mee en is er tijdens de GPS Biesbosch Sloepen Challenge een enthousiaste begeleider die de groep de gehele middag begeleidt.

 

Wat maakt onze GPS Biesbosch Sloepen Challenge nu zo uniek? Dat is uiteraard Nationaal Park de Biesbosch. Het spel speelt zich af midden in dit natuurgebied. Naast het spel ontdek je haar prachtige natuur dat bekend staat om haar smalle kreekjes en wilgenvloedbossen. Wist je dat de Biesbosch een beschermd natuurgebied is en zelfs het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa? Dit moet je hebben gezien! 

Programma
13.30 uur – Ontvangst + Start vaartocht richting de Biesbosch
14.15 uur – Aankomst in de Biesbosch + Start uitleg 

14.30 uur – Start GPS Biesbosch Sloepen Challenge 
16.45 uur – Einde GPS Biesbosch Sloepen Challenge + vaartocht terug
17.30 uur – Terugkomst + start ludieke prijsuitreiking

  • Let op: dit is een voorbeeldprogramma dat aangepast kan worden aan je wensen. 

 Culinair programma

  • Eten en drinken zit niet standaard bij de GPS Biesbosch Sloepen Challenge
  • Heb je interesse in eten en drinken? Laat ons dit weten en dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden
  • Eén locatie voor de activiteit en eten en drinken
  • Tijdens het varen is er een mogelijkheid om de sloep te voorzien van snacks en een koelbox met drankjes 

Voorwaarden sloep varen

  • De stuurman is altijd de Bob! Ook op het water neem je deel aan het verkeer
  • Bestuurders van de sloep hoeven geen vaarbewijs te hebbenhttps://www.teamuitstapje.nl/arrangement/50/gps-biesbosch-sloepen-challenge